Header

Beste ouders, verzorgers,

We kijken voldaan terug op een mooi Michaëlsfeest en het feestelijke, trotse moment van de officiële schoolopening. In deze weekbrief een korte impressie van alle feestelijkheden maar eerst graag uw aandacht voor de volgende zaken:

1. Jaarplanning
2. Contact administratie
3. Tuinwerkers gevraagd!
4. Berichten uit de klassen
5. Verslag schoolopening

1. Jaarplanning

Graag sturen we u hierbij een link naar de jaarplanning voor dit schooljaar. U vindt hierin de data van de ouderavonden (per klas), de algemene ouderavond (voor alle ouders), de oudergesprekken, de schoolvakanties, jaarfeesten, klassenpresentaties, knutselavonden, schoolreisjes en toetsweken.

2. Contact administratie

Beste ouder(s),

Mijn naam is Anita Tinneveld en ik ben administratief medewerker van Vrijeschool Amsterdam-Noord. Alhoewel ik al op twee andere scholen werkzaam ben bij de Stichting Openbaar Onderwijs Noord, vind ik het heel fijn om betrokken te mogen zijn bij het opzetten van een nieuwe school met zeer enthousiaste ouders en collega’s.

Ik ben iedere maandag- en woensdagmiddag van 14:00 uur tot 17:00 uur op school.

U kunt bij mij terecht voor het wijzigen van adresgegevens, wijziging van telefoonnummers, inschrijfformulieren, verlofformulieren en andere vragen van administratieve aard.

Natuurlijk kunt u mij ook bellen op bovengenoemde tijden: 020-6366237 of mailen op het adres: administratie@vrijeschoolamsterdamnoord.nl

3. Tuinwerkers gevraagd!

Op dinsdag 7 oktober hebben we een dag gepland om te werken aan de vergroening van het schoolplein en het klaarmaken van de kleutertuin. Wie kan ons meehelpen? We starten ’s ochtends!

Samen met de Buikslotermeerschool willen we graag het schoolplein een klein beetje groener maken. Er is al gewerkt in het tuintje. Binnenkort worden er houtsnippers gebracht, waardoor het paadje wat zichtbaarder wordt. Bij het zandbakpleintje willen we ook iets meer groen. Langs het hek aan de kant van het fietsenhok, willen we wat tegels eruit halen, een rand leggen, zand eruit scheppen en aarde erin doen, zodat ook daar iets kan gaan groeien.

Op dinsdag 7 oktober zal er een bijeenkomst zijn in de ouderkamer van de Buikslotermeerschool, waar ook de ouders van onze school van harte voor zijn uitgenodigd. De ouders van de Buikslotermeerschool vieren daar het offerfeest en dat houdt in dat iedereen iets lekkers meeneemt. Dit duurt ongeveer tot 10.30 uur, maar ons voorstel is om met de ouders van de Vrijeschool al iets eerder buiten aan het werk te gaan, waarna de ouders van de Buikslotermeerschool zich erbij  kunnen voegen als ze dat willen.

Er zal  gewerkt worden bij het zandbakplein,  en als het lukt om houtsnippers aangeleverd te krijgen, zal het paadje van het tuintje gevuld kunnen worden. Hulp daarbij is zeer welkom, evenals scheppen, bezem en kruiwagens. Het is fijn als we weten hoeveel ouders van onze school mee kunnen helpen, want bij te weinig animo kan het niet doorgaan. We moeten namelijk afspraken maken over het afvoeren van het zand en het leveren van grond en houtsnippers.

Kan je helpen? Meld het dan graag bij de klassenleerkracht.

Als het klaar is, zullen de kleuters van beide scholen bollen gaan planten in de tuintjes. En dan....is het wachten op de lente!

We hopen op sterke en vooral enthousiaste tuinwerkers, zodat we voor de kinderen een klein groen plekje kunnen creëren.

4. Berichten uit de klassen

2K
Op maandag vierden wij het Michaëlsfeest eerst in de klas. Alle kinderen hadden een mandje met oogst mee: sperzieboontjes, beukennootjes, eieren van de kip, bietjes van de eigen tuin, appels, peren, courgettes en nog veel meer. Gelukkig hebben we echte groentekistjes in de klas waar alles op kon staan. We hebben een mooi tafelspel gezien over Het Appeltulbandje. De voorstelling vond plaats in de euritmiezaal. We zongen de Michaëlsliedjes samen met klassen 1, 2 en 3. Daarna hebben we samen appelmoes gemaakt en geproefd. Het was eerst een beetje zuur maar toen wij er een schepje honing en een snufje “kameel” bij deden, was het erg smakelijk. Daarna gingen we naar het feest buiten. De rest van de week hebben we broodjes gebakken, een omelet gebakken en groentesoep gemaakt. De groenten zijn gewogen met onze weegschaal. Wisten jullie dat een ei zwaarder is, dan een aardappeltje? En een klein appeltje weegt hetzelfde als 13 sperzieboontjes. We hebben het prentenboek gelezen over de “hamersoep”(Gekke buren, Schubert) waarin ook heel veel geoogst wordt. En er is ook een mooie vlieger gevouwen door alle kinderen op donderdag (knutseldag in onze klas). Daarna zongen we het lied: Tjoep, zegt de vlieger en we versierden de vlieger met mooie strikjes en een vrolijke lach.

juffie Annemieke

Klas 1
Wat was het een fijn feest maandag. Ons eerste jaarfeest en de schoolopening.

‘s Ochtends hebben de kinderen samen met klas 2/3 ‘moed’ spelletjes gedaan. De kinderen genoten en de juffen genoten van het kijken naar die glunderende kinderen.

En wat liep het allemaal gesmeerd. Dank ouders voor al jullie hulp! Het was alsof we het al jaren samen deden. We hebben nu al zin in het volgende feest!

En wat was de draak mooi en wat waren de kinderen ook bij de opening dapper. Ze zongen prachtig, de draak werd dapper verslagen en de kinderen durfden ook naar voren te komen in die grote kring mensen om hun wens voor de school te vertellen. Zou het komen doordat we een vertelstoel in de klas hebben, waar de kinderen op mogen klimmen om iets aan de klas te vertellen. Ik stimuleer ze om zich zelf te laten zien en horen. En om naar elkaar te luisteren. Er wordt steeds meer gebruik van gemaakt van de stoel.

Verder zijn we nog lekker bezig met de rekenperiode en leren de kinderen er ook nog gestaag nieuwe letters bij. Vandaag kwamen we tot de ontdekking dat we nu al zoveel woorden kunnen maken van de letters die we kennen. Het bord staat er vol mee.

Ouders denken jullie aan de intekenlijst voor de oudergesprekken? Hij hangt op de deur van de klas. De gesprekken zijn al volgende week op dinsdag 7 en woensdag 8 oktober.

juf Wendy

Klas 2/3

Klas 2/3 is begonnen aan een rekenperiode. Wij zijn onder andere bezig met de tafels van 2, 3, 4 en verder. We zeggen ze samen op en maken gebaren erbij, wat extra lastig is en concentratie vergt. En dat lukt! Het is erg leuk om hier samen mee bezig te zijn, als één klas. Ook maken we de tafels zichtbaar in tekeningen in ons schrift. Zie foto. En dat kan ook op een houten plankje, dat wij momenteel aan het maken zijn. Op de foto kun je zien hoe de kinderen de plankjes aan het schuren zijn, onder de bomen.

Groet,
Juf Suzanne

5. Verslag schoolopening

Aan iedereen die er afgelopen maandag niet bij kon zijn kunnen we vertellen dat er op het grasveld naast de school een tweekoppige draak lag. Gelukkig was de engel Michaël er met een zwaard voor de moedige Sint Joris uit klas 1 die op zijn paard het gevecht aanging tegen de ene kop. Ook was er een zwaard voor de heldhaftige Sint Joris uit klas 2/3 die onder tromgeroffel ten strijde trok tegen de andere kop. De draak werd verslagen en dat was het moment om de school officieel te kunnen openen. Hoera!

 Daarna kon iedereen bij vier ‘wensentafels’ wensen voor de school verspreiden. Via water, lucht, vuur en aarde heeft de school veel goede wensen meegekregen. Er waren namelijk vlaggen in de wind die je kon beschrijven of betekenen, briefjes voor in het vuur van de drakenbek, zaadpapier briefjes voor in de aarde en briefjes die je met paarse jam kon betekenen en in water kon laten oplossen.

Vriendelijke groeten,

het team van Vrijeschool Amsterdam-Noord.

VRIJESCHOOL AMSTERDAM-NOORD, BREEDVELD 7, 1025 PZ AMSTERDAM,

info@vrijeschoolamsterdamnoord.nl