Ouder-en kindadviseur

Spreekuur Ouder-en kindadviseur

Heeft u vragen over opvoeden dan kunt u terecht bij Miranda Vleerlaag, onze Ouder-en kindadviseur. Zij is iedere maandagmiddag aanwezig op onze school.

  • Tijden: maandag tussen 13:00 uur en 15:00 uur. Inloopspreekuur (zonder afspraak): iedere maandag van 13:00 uur tot 14:00 uur.
  • Contact. Wilt u een afspraak maken met Miranda Vleerlaag? Loop binnen tijdens het inloopspreekuur, stuur een e-mail naar: m.vleerlaag@oktamsterdam.nl. of bel haar op: 06-33315343.

Wat is een Ouder- en kindadviseur?

De Ouder- en kindadviseur is een vraagbaak en steun voor vragen over opvoeden en opgroeien. Ouders en kinderen kunnen bij mij terecht voor advies over uiteenlopende opvoedvragen. Bijvoorbeeld bij slaapproblemen, gedragsproblemen thuis of op school, vragen over vrijetijdsbesteding, financiële zorgen of andere zorgen die maken dat opvoeden (tijdelijk) moeilijker gaat, of om gewoon even hun hart te luchten.

Wat doet een Ouder- en kindadviseur? De Ouder- en kindadviseur luistert, beantwoordt vragen en biedt begeleiding. Soms is één telefoontje of gesprek al voldoende, soms is er meer tijd nodig. Als de situatie ingewikkelder is, maak ik samen met u, uw kind en eventueel de school, een plan om de situatie op te lossen.

Ik ben verbonden aan een team dat bestaat uit mensen met een uiteenlopende achtergrond en vanuit dat team is er de mogelijkheid om verschillende middelen in te zetten om ervoor te zorgen dat het met alle kinderen goed gaat, zowel op school als thuis. Hierbij moet u denken aan trainingen gericht op sociale vaardigheden, cursussen voor ouders en eventueel diagnose en behandeling.

Even voorstellen: Miranda Vleerlaag.

Per 1 januari 2015 heeft de gemeente de verantwoordelijkheid gekregen voor de zorg aan kinderen en hun ouders. Vanuit dit nieuwe stelsel ben ik werkzaam op Vrijeschool Kairos als Ouder- en Kindadviseur (OKA). Mijn naam is Miranda Vleerlaag en ik ben van oorsprong gezinsbegeleider. Ouders en kinderen ondersteunen bij het dagelijks leven als het om de één of andere reden even moeilijk gaat, is iets wat ik al jaren met veel plezier doe. Ik heb affiniteit met de antroposofische visie en ben daarom extra blij dat ik aan de Vrijeschool Kairos ben gekoppeld.

Iedere maandagmiddag ben ik aanwezig op school. Buiten het inloopspreekuur kunt u mij bellen of mailen om een afspraak te maken. Ook kunt u aan de leerkracht, intern begeleider of schoolleider vragen of ik contact met u op wil nemen.